FAQ

Printer venlig version

I denne FAQ kan du finde svar på de spørgsmål vedrørende cupcakes og frosting som oftest bliver stillet af vores besøgende.

FAQ – Cupcakes

 

Hvilke forme er brugt til det angivne antal i opskrifterne?
Antallet af cupcakes er ved brug af de store forme.
Antallet vil altid være vejledende. Du kan selvfølgelig også bruge opskrifterne til små forme. Det giver bare flere kager. HUSK: du skal kun fylde formene 2/3, da kagerne ellers vil ”flyde over”, når de kommer ind i den varme ovn.

 

Hvad betyder ”blødgjort smør”?
Du skal tage smørret ud af køleskabet i god tid, så det kan blive blødt at arbejde med.
Blødgjort smør er ikke smeltet smør.

 

Kan jeg bage cupcakes dagen før jeg skal servere dem?
Ja, det kan du sagtens. Du skal bare opbevare dem i lufttæt beholder.
Nogle mener, at opbevaring i køleskabet giver tab af smag. Chokolade cupcakes; med rigtig chokolade, kan dog få en skøn browniekonsistens ved at komme i køleskabet.

 

Kan jeg komme mine cupcakes i fryseren?
Ja, det kan du sagtens. Du skal dog vente med at pynte dine cupcakes, til du skal bruge dem.

 

Kan jeg bruge varmluftsovn?
Det er altid en god idé at bage i almindelig ovn, da varmen fordeler sig på en anden måde i en varmluftsovn. Hvis du vælger at bruge varmluftsovn, skal du bruge lidt lavere temperaturer.
Vær opmærksom på, at bagetider og temperaturer kan variere fra ovn til ovn – uanset; om der er tale om almindelig- eller varmluftsovn.

 

Hvordan får jeg den bedste form på mine cupcakes?
Brug muffin bageplader eller silikoneforme, når du bager cupcakes.
Cupcake dej bliver meget flydende i ovnen og vil derfor flyde ud af papirforme og ødelægge formen.

 

Hvad er forskellen på Cupcakes og Muffins?
Der er forskellige vurderinger af forskellen på disse to former for kage, men den gængse er, at Muffins er kager; der smuldrer. Cupcakes er derimod svampede og har masser af pynt på toppen.
Her i Danmark er forskellen dog ikke så stor og vi bruger begge navne i flæng.

 

 

 

FAQ – Frosting

 

Hvorfor bliver min frosting tynd og slatten?
Det er meget vigtigt at bruge ren smør, for at ingredienserne kan bindes sammen. Hvis du bruger blandingssmør (som f.eks. kærgården) vil olien fra disse produkter få din frosting til at skille eller blive flydende.   
Hvis du bruger ren smør, kan det skyldes, at du har brugt for megen væde; eller / og at du skal tilføje mere sukker.

 

Hvordan får jeg min frosting til at blive luftig og lækker?
Det vigtigste ved at lave frosting er, at røre smør og sukker i så langt tid, at sukkeret er smeltet sammen med smøret. Når smør og sukker har fået en luftig konsistens, rører du lige lidt mere.

 

Hvorfor skiller min bærfrosting?
Du skal sørge for, at bær og smør har samme temperatur, da din frosting ellers vil skille. Sørg derfor for, at evt. optøede bær ikke er for kolde. Lad både smør og bær stå fremme et stykke tid, så de opnår stuetemperatur.
Hvis dette ikke lykkedes, kan du stille din sammenrørte frosting på køl i 1 time, for at give ingredienserne samme temperatur. Tag derefter frostingen ud ad køleskabet og rør godt sammen igen.

 

Kan jeg lave min frosting dagen i forvejen?
Ja, det kan du sagtens.  Du kan opbevare din frosting overdækket i køleskabet op til 2 dage.
Husk dog altid at tage din frosting ud ad køleskab i god tid og rør godt igennem.

 

Hvordan får jeg lavet smukke toppe af frosting?
Du kan bruge forskellige tyller til at lave kreative toppe med. Det kræver øvelse; men pludselig står du med de smukkeste cupcakes. Øv dig evt. med at lave toppe nede i din frostingskål, før du går i gang med at pynte dine cupcakes.